Let’s fly, let’s fly away

Met mijn bagage ingecheckt, mijn handbagage gecheckt en met paspoort en boardingpass in de hand zit ik in de vertrekhal van Eindhoven Airport te wachten op mijn vlucht naar Kopenhagen! Geen vakantie, maar een ‘zakenreis’. Het schoolproject ‘Buitenlandredactie’ van de Fontys Hogeschool Journalistiek laat je kennismaken met journalistiek bedrijven in het buitenland.

Alhoewel ik al weleens eerder naar het buitenland ben geweest voor een journalistieke productie, gaat deze productie meetellen voor studiepunten.
Maar wat ga ik dan doen in Kopenhagen?

Deense baby’s
Denemarken, met als hoofdstad Kopenhagen, behoort tot een van de gelukkigste landen ter wereld. Toch blijkt het dat de geboortecijfers van het land dalen.
De overheid had aan de inwoners gevraagd om met idee├źn te komen waarmee de geboortecijfers weer omhoog kunnen gaan.
Spies Travel, een Deens reisbureau gaf gehoor aan de vraag van de overheid en ontwikkelde twee campagnes: ‘Do it for Denmark’ en ‘Do it for Mom’.

Wat de campagnes precies inhouden kom ik later in een uitgebreid verslag op terug. Je moet in ieder geval rekening houden dat het woord plezierreisje ineens een andere betekenis krijgt bij Spies!
Verder maak ik een korte videodocumentaire over Kopenhagen. Waarom zouden de Denen op vakantie gaan als ze ook in eigen land kinderen kunnen maken?

Alle producties en voortgang worden op de pagina geplaatst en bijgehouden!

Time for boarding! Tot snel!

Weekje weg als journalist: Koffer, Laptop, Camera, Statief en Audioapparatuur!
Weekje weg als journalist: Koffer, Laptop, Camera, Statief en Audioapparatuur!

IMG_20151112_164257

812 Total Views 2 Views Today

Gepubliceerd door

Bjorn Rommens

Derdejaars student Journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *