Murphy’s law

Als één ding fout gaat, gaat alles fout. Zo ook op mijn laatste dag in Kopenhagen. De ellende begon met het feit dat ik vroeger dan gepland uit het appartement moest. En met vroeger uit het appartement bedoel ik al om kwart over acht in de ochtend, in plaats van de geplande vier uur in de middag

Bepakt en bezakt met mijn koffer, statief, cameratas, audiotas en laptoptas begeef ik me naar Kopenhagen Centraal. Het plan is om in de Royal Library, ook wel bekend als de ‘Black Diamond’, wat uren weg te snoepen voordat ik naar het vliegveld vertrek. Zo gezegd, zo gedaan en heb ik een uur of vijf tussen studerende Deense studenten doorgebracht. Terwijl ik terug naar Kopenhagen Centraal loop begint het ineens te gieten. Enorm te gieten. Kletsnat stap ik de trein in naar het vliegveld, die ook nog eens een kwartier vertraging heeft.

Check-in?
Ik kom drie uur voor vertrek aan op de luchthaven. Dat is misschien erg vroeg, maar ik heb een reservering in de Apartment Lounge van het vliegveld, waar gratis eten en drinken op mij wachten. Op het vliegveld aangekomen blijkt er nog geen check-in en bagage drop-off balie open te zijn. Na een uur wachten kan ik dan eindelijk inchecken en mijn bagage afgeven. Haastig loop ik door naar de douane, waar een wachtrij van twintig minuten staat. Daar na uiteindelijk een kwartiertje doorheen te zijn, loop ik eindelijk het tax-free gedeelte van de luchthaven binnen. Om er vervolgens achter te komen dat mijn paspoort nog bij de douane ligt. Terug naar de douane rennen dus! Gelukkig ligt mijn paspoort nog op het hoekje van de counter en krijg ik hem, na een snelle controle of ik ook echt Björn ben, weer mee.

Na alle ellende plof ik neer in de een van de zetels in de lounge met een glas wijn vast. Tijd om naar huis te gaan. Het was gezellig!

Enjoying the good life #partylikeajournalist

Een foto die is geplaatst door Bjorn Rommens (@bjornrommens) op

2483 Total Views 3 Views Today

Gepubliceerd door

Bjorn Rommens

Derdejaars student Journalistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *